Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak se vám bydlí? Co sklepy, balkony, komíny, plíseň v bytě, tepelná pohoda. Jak jste spokojeni s podmínkami prodeje? Zde máte prostor se vyjádřit.

(příspěvky nejsou nijak redigovány a vyjadřují osobní názory)

Petice na Facebooku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Milá Saly

(petr, 22. 4. 2011 16:01)

Přečtením Vašich slov mé srdce poskočilo, protože se vším, co jste vyřkla, plně souhlasím. Nenašel jsem však v sobě tolik odvahy, abych se ozval jako protihlas
k tzv."petici".
Tato webová stránka mi přijde jako bezduchá, kde se pod záminkou jakési petice lidé vzájemně osočují a napadají, přesně jako na pavlači.
Vždyt´je vše dané: "můžeš koupit a nemusíš". Je to každého svobodná volba.

Re: Re: Milá Saly

(Martin Herza, 22. 4. 2011 20:36)

Taková je prostá realita. Na jedné straně lidé co nesouhlasí (většinou nebudou bydlet v prodávaných bytech a lehko se jim hovoří) a na druhé straně lidé z Libuše z domů a bytů, které se prodávat budou. Ty ve vetšině tato, jak říkáte "jakási petice", zajímat bude a podpoří jí.

Re: Re: Re: Milá Saly

(Václav, 22. 4. 2011 20:43)

Přesně tak! Jen mě napadá otázka: Kolik bytů nebo jen domů viděli zastupitelé a především pan starosta zevnitř?!

Re: Re: Re: Milá Saly

(Mirka Veselá, 22. 4. 2011 22:13)

Jak moc se mílíte, v bytě bydlíme a rozhodně byty koupíme, protože už nehodláme trpět tu úchvatnou obsluhu od bytenesu. Mám jednu otázku na vás pane Herza: "Vy si byt koupíte"?

Re: Re: Re: Re: Milá Saly

(Martin Herza, 23. 4. 2011 20:58)

Nevím, záleží jak se to dále vyvine.

Re: Re: Re: Re: Re: Milá Saly

(Mirka Veselá, 23. 4. 2011 22:34)

No to ale znamená, že chcete raději dál trpět tu "nečinnost Města a Bytenesu" a platit nájem a bydlet ve vybydleném domě či bytě? Nebo se pletu? Snad nečekáte, že dostanete byt za ty směšné peníze co chcete v petici? Představte si, že vy jste majitelem domů a chcete ty byty prodat, taky je lidem dáte skoro zadarmo (ať vypadají jak chtějí)? Určitě na tom budete chtít vydělat. A obávám se, že i při max. ceně, která je platná nyní si město moc nepolepší. Ale už končím s diskusemi, jak vidím, nemá to cenu, ale jsem na 100% přesvědčená, že 90% lidí si byt koupí a těch zbývajících 10% jsou ti, kteří na to opravdu nemají finance a nemohou si je ani půjčit. Takže uvidíme.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milá Saly

(Martin Herza, 24. 4. 2011 8:22)

Jistě je to Vaše svobodná vůle, že si byt kopíte za každou cenu a možná nepatříte k lidem, co petici podpoří. Ale jsou jiní lidé, co mají jiný názor a petici podpoří. Uvidíme, kolik jich bude.
S tím jak kalkulujete, že to bude pro město při 90% prodaných bytů i tak zanedbatelný příjem, jste asi opravdu nekalkulovala. Bylo by to plus mínus 90.000.000 Kč, což je ca 80% ROČNÍHO rozpočtu města 2010. Jak bylo řečeno na zasedání, primárním cílem má být byty prodat, aby se o domy majitelé mohli postarat a nikoli z toho mít co největší příjem do pokladny.
(kalkulace je jen odhad s čísly pr. cena 3.500 Kč/m2 za pr. plochou 65m2)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milá Saly

(Martin Herza, 24. 4. 2011 8:31)

Zapomněl jsem, že někteří lidé využijí slevy 10%, ale i tak je to veliká částka.

Petice

(Jiřina, 14. 5. 2011 11:01)

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat, jestli už víte zda má petice nějaký účinek? Děkuji

Re: Petice

(Martin Herza, 14. 5. 2011 20:48)

Petici spolu s otevřenými dopisy zastupitelům jsme předali, panu starostovi přednesli naše stanovisko. Bylo nám sděleno, že se budou peticí zabývat na příštím zasedání zastupitelstva. Takže tam se dovíme, jak se jednotliví zastupitelé postaví k petici a celkem solidnímu počtu podpisů, které jí podpořily.

Re: Petice

(Ivana Pokorná, 14. 5. 2011 20:53)

Dobrý den Jiřino,
podle zákona o právu petičním §5 odst. 3. má Město 30 dnů na to, aby nám písemně odpovědělo - sdělilo své stanovisko k obsahu petice a způsob jejího vyřízení. Odpověď samozřejmě následně zveřejníme na těchto webových stránkách.

Na co čekáte?

(Jitka, 15. 4. 2011 14:42)

Nezlobte se, také bydlím už 20 let v tomto bytě, ale v životě bych nedopustila, aby byl byt takto plesnivý a špinavý, vždy jsem si vše opravila, nebo nechala opravit. Pro lidi, kteří jsou ochotní bydlet ve špíně, vlhku a plísni mám jen takový názor, že jsou to jak to napsat slušně, nechci urážet-čuníci. Kde si myslíte že žijete, ta doba, že za vás všichni vše udělali a opravili, a udržovali atd. je už dávno pryč. Sami vidíte, že si každý kope na svém, tak proč čekáte, že to s byty bude stejné? Raději si zameťte před vlastním prahem, než budete plivat špínu na jiné. Všichni jsme strašně chytří a nejlépe víme, co by měli dělat ostatní, ale sami sedíme někde za rohem a nic neděláme a jen čekáme co nám kdo dá. Nikdo vám vážení nedá nic. Takže vemte rozum do hrsti, kupte si ty byty a předveďte se jak se skutečně o ty byty postaráte. Pak to teprve bude vizitka jak se patří. Ale hlavně pro vás, co bydlíte v těch plesnivých bytech a svádíte to na Bytenes, nebo na Město atd. atd.

Re: Na co čekáte?

(Jan Novák, 17. 4. 2011 18:56)

Milá Jitko, až se jednou odhodláte odstranit ty vestavné skříně z předsíně, dejte mi vědět. Přijdu s fotoaparátem, pomohu Vám (zdarma) tu almaru vyrvat ven a pak tu zeď vyfotografuji.
Zaručuji Vám, že výsledná fotografie bude takřka identická s tou, co Vás tak popudila. Následně můžeme pohovořit o tom, kdo je čuník.
Také jsem si myslel, kdovíjak jsme my, Novákovi, pořádní. Pak jsem odstranil tu skříň - a uviděl centimetr plísně.

Re: Re: Na co čekáte?

(Alena, 17. 4. 2011 19:26)

Ano, přesně pane Nováku. Je to i můj případ. A to ještě nemluvím o tom, že když opravovali skříň na elektřinu v mezipatře nad námi, probourali se mi - aniž jsem to tušila - do bytu. Zřejmě jsem byla v té době v práci. Když jsme pak odstranili zadní stěnu té skříně, vypadlo na nás z výšky 2 m zdivo a málem to manželo zabilo. V díře pak koukaly ostré dráty zevnitř skříně. Díru jsme zadělali zevnitř bytu deskou na 4 šrouby, aby nás to nepraštilo. Jestli nevěříte, klidně se přijďte podívat.
Byty jsou v dobrém stavu jen proto, že nájemníci nejsou čuníci jak píšete. A stojí to hodně peněz. A na to zřejmě majitel domů hřeší.

Re: Re: Na co čekáte?

(Jitka, 23. 4. 2011 22:40)

Vážený pane "Nováku" ty skříně jsou samozřejmě už dávno pryč. Snad si nemyslíte, že jsem si je tam nechala. A pro pana "Jirku" jestli těm 300.000,- Kč říkáte nehorázné peníze, tak si zkuste koupit stejně velký dům, či byt kdekoli jinde. Za tyto peníze nedostanete ani dřevěnou boudu. Ale toto nemá cenu, věřte mi, že nepochodíte a stejně si ještě rádi ten byt koupíte. Vsadím se, že 80% bytů se prodá, těch zbývajících 20% bych tipla na ty neplatiče, co ještě dostanou nafrak a budou vystěhováni, aspoň doufám. Tak končím a diskusím zdar.

Re: Re: Re: Na co čekáte?

(Jan Novák, 26. 4. 2011 9:11)

Madam, zapomněla jste na možnost, že koupíme, ale neradi.
Většina z nás se tady nedohaduje kvůli absolutní výši ceny, ale poukazujeme na ten schweinerei, že stejný Městský úřad prodával napřed pěkné, nové byty za pakatel a posléze chce za ošklivé staré byty 3 pakately. A nejde jen o stáří domů, jde i o pokročilejší technologie - do základů paneláků asi nezatéká a nestavěli je pétépáci.
My se zkrátka chceme podílet na tom benefitu, který měli kupující v předcházejících vlnách.
Pak tady poukazujeme na úlisné řeči, že Město to dělá vlastně pro nás, abychom mohli lépe pečovat o svůj majetek. Jaksi uniká, že Město se tím přiznává, že o majetek pečovalo hanebně, až "plánovitě" nepečovalo. 50 let, z toho 21 let po Velké listopadové revoluci zanedbávalo běžnou údržbu a na opravu následně tím vzniklých větších škod nemělo peníze. Protože ty přelévalo někam jinam. Za to zpustošení by měl být někdo zodpovědný.
Na onom slavném březnovém zasedání také zaznělo, že podnikatel jakýsi chce koupit všechny byty. Proč by to dělal, kdyby to bylo předem prodělečné? On nebude moci zvednout nájmy do aleluja, bude moci jen tam, kam by i město mohlo. Myslím, že především by koupil bez Bytenesu a jeho socialismu.
Mně z toho vychází, že Město chce využít poslední možnost, jak něco prodat, drobet se při tom napakovat a ješte sehrát roli lidumila.
Vy jste rozhodnuta koupit. O.K. Proč ale stojíte na straně prodávajících a smlouváte o vyšší cenu?

Re: Na co čekáte?

(jirka, 18. 4. 2011 11:35)

Paní Jitko to se mi snad jenom zdá co ste tu vyplodila!Všichni sme do těchto bytů investovali za těch 20let spoustu peněz právě proto aby sme nebydleli jak vy píšete čuníci a dnes bych měl tento byt kupovat za nehorázné peníze!

Re: Na co čekáte?

(Alena, 15. 4. 2011 16:24)

Dobrý den Jitko,
dovolte mireagovat na váš příspěvek. Když jsme v roce 1989 lety přebírali byt, vypadal přesně tak, jak je to na těch fotkách. Kromě plísní ještě červotoč v podlahách, takže jsme museli vytrhat parkety, předělat vodu, elektřinu, udělat topení,......A věřte mi, že nás stálo hodně úsilí a finančních prostředků, aby náš byt vypadal tak, jak vypadá dnes. Především plísní jsme se nemohli dlouho zbavit. Děti mají z toho alergické problémy dodnes.
Já jsem fotografie pochopila jinak - že takto vypadaly byty předtím, než si je nájemníci sami na vlastní náklady uvedli do přijatelného stavu.
Se vším, co je uvedeno na těchto stránkách, stoprocentně souhlasím. Není to plivání na nikoho, je to pouze konstatování holých faktů.

Re: Na co čekáte?

(pelada, 4. 5. 2011 22:54)

copak byty,kdo chce bydlet slušně,tak už dávno si vyměnil okna,předělal elektriku a využil přívod plynu na vytápění ale já spatřuji problém v údržbě celého domu,který je totálně v dezolátním stavu,jasně že jsou některé s novou střechou,ale na většinu si maitelé po koupi musí vzít ůvěry a splácet a splácet a splácet.Jak říká pan starosta, dříve město zastavilo libuši za ůvěr na kanalizaci a na čističku a mezitím prodalo nové domy na písecké za cenu garáže a teď po letech se potřebují zbavit toho starého ale za cenu 3 garáží.
Opravdu férové jednání,co takhle ještě jednu petici za odvolání radnice.

Re: Re: Na co čekáte?

(Thomas, 9. 5. 2011 22:41)

A odvolání radnice by to opravdu chtělo :)