Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak se vám bydlí? Co sklepy, balkony, komíny, plíseň v bytě, tepelná pohoda. Jak jste spokojeni s podmínkami prodeje? Zde máte prostor se vyjádřit.

(příspěvky nejsou nijak redigovány a vyjadřují osobní názory)

Petice na Facebooku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Oprava max. současné ceny

(Martin Herza, 27. 4. 2011 9:31)

Původně byla uvedena v kalkulaci ceny max. částka 5.300 Kč, ale dnes jsme od Bytenesu obdrželi informaci, že kombinace opravené střechy a izolace v současnosti neexistuje.
Myslím, že bude korektní uvést současné rozpětí ceny od 3.000 do 4.800 Kč/m2 s poznámkou, že nelze kombinaci střecha + izolace do budoucna vyloučit.
Chceme tím předejít obvinění, že záměrně uvádíme nesprávné rozpětí ceny. Tuto informaci jsme obdrželi dnes a během dneška to zde dáme do pořádku.

<h1> h1 test </h1>

(test, 22. 4. 2011 23:03)

<h1> h1 test </h1>

Je nás osm a umíme tančit.

(Martin Herza, 14. 4. 2011 7:25)

Je nás osm a umíme tančit.

Mgr. Matějka Jaroslav – starosta
Mgr. Beneš Jiří – místostarosta
Beneš Miroslav
PaedDr. Novotný Jiří - člen Rady města
Bakule Jan
Ing. Sviták Ladislav
Ing. Vozábal Jaroslav
Zelenka Martin

Dne 16.3. byl na jednání zastupitelstva přednesen návrh podmínek pro prodej bytových jednotek na sídlišti Na Libuši. Jak nás starosta od začátku ujišťoval, jednalo se již o předjednaný návrh, o kterém napříč zastupitelstvem panuje shoda, prostě se na něm dohodli. Takže kosmetický návrh zvýšení ceny panem Dyndou a na druhém pólu panem Svitákem, jsem považoval za bezpředmětný. Jaké ale bylo překvapení, když se z ničeho nic mezi tyto dva návrhy vložil návrh pana Vozábala, který neměl ani tolik slušnosti, aby svůj návrh veřejně a osobně před lidmi a před zastupiteli přednesl a vysvětlil srozumitelně, o co mu jde. Prostě to jen napsal na kus papíru, že navrhuje snížit slevu z kupní ceny z 15% na 10% a o přestávce to v tichosti podal členovi návrhové komise, který ho stroze dle regulí přečetl mezi dvěma návrhy o snížení a zvýšení základní sazby za metr plochy. Takže tam jaksi pro lidi zanikl. Tím ovšem mé překvapení nekončilo. Osm výše jmenovaných bez hnutí brvy zapomněli na to, že mají shodu s původním návrhem a zvedli pro Vozábalův návrh ruku. Silná osmička dokázala během doslova pár minut po přečtení návrhu změnit názor a to prosím bez jediného slůvka diskuse o tomto návrhu.

Milý Herzo prober se, takto se to dělá… Celé to bylo OČIVIDNĚ domluvené, a to mne mrzí nejvíc. Mohli tu slevu dát rovnou 10% a nedělat z lidí hlupáky. Noví zastupitelé se dokázali naučit hodně rychle tančit.. v kruhu, i když na jejich obranu.. tančit s draky, asi také není moc jednoduché.

Bude-li tu některý ze zastupitelů reagovat, že Vozábalův návrh nebyl jen o snížení slevy, ale že také prodloužil dobu, po kterou sleva platí. Upřímně řečeno ten původní šibeniční termín pro slevu měl lidi motivovat ke koupi, než aby bylo ca. za dva roky skutečně realizováno jednorázové zvýšení ceny o 25%.. by mne zajímalo, jak by si zastupitelé takové skokové zdražení zdůvodnili..

(neznám všechny výše jmenované osobně, ale pokud se nepletu, tak to byli právě oni, co odhlasovali snížení slevy z 15% na 10%, a pokud se v nějakém jménu mýlím, tak se mu klidně omluvím výměnou za správné jméno)

Re: Je nás osm a umíme tančit.

(Jan Novák, 17. 4. 2011 19:31)

Není v tom zastupitelstvu nějak přeučitelováno? Něco mi říká: pozor na zběhlé učitele!

Re: Re: Je nás osm a umíme tančit.

(Eva, 17. 4. 2011 19:45)

Bokužel, ale někdo zřejmě ty volební lístky do urny vhodil.............. A smutné je, že těch lístků nebylo tak málo.
Uvidíme, jestli se Bechyňáci příště poučí, protože - jak se říká - jen blbec se spálí dvakrát o stejná kamna !!!

Re: Re: Re: Je nás osm a umíme tančit.

(Divíšek, 18. 4. 2011 9:07)

Jestli se Bechyňáci poučí : napřed je třeba definovat, kdo je Bechyňák. Obyvatelé Bechyně se dělí na
1) pravé Bechyňáky, narozené zde, z rodičů rovněž zde narozených.
2) všichni ostatní - pro přehlednost je ti první nazývají naplaveninami.
Ti první se skrývají ve vlastních domech, zděděných po předcích, budují ve městě řád a pořádek a jsou vzorem ctností. Za to jsou přednostně vybíráni do výkonu funkcí a funkciček. Rovněž v boji o pracovní místa mají přednost.
Ti druzí vtrhli do Bechyně, nikým nezváni, dostali se k bydlení za směšné nájmy, nemusejí natírat ploty kolem nemovitostí, dělají nepořádek u popelnic a obtěžují starousedlíky nejen hlukem, ale i pouhou svou existencí.
Ze skupiny 2) do skupiny 1) nelze přestoupit, i kdybyste v Bechyni bydleli 100 let a nechali pozlatit kostelní báň. Před pár lety existoval v Bechyni jistý obskurní spolek staromilců, který měl dokonce ve stanovách, že žádnou funkci ve spolku nemůže získat ten, kdo není rodilý Bechyňák.
Tak abych to zkrátil: v příštích volbách volte lidi z činžáků, jinak pořád budete socky z Bronxu, kterými si příslušníci skupiny 1) budou vytírat svá vážená pozadí.

Teď už máte co jste dovolili

(Franta, 20. 4. 2011 19:55)

Tato diskusní petice a petiční diskuse je na dvě věci. Teď už můžete jen planě diskutovat a petičnit, ale kolik z Vás bylo na veřejném zastupitelstvu, kde se projednával návrh na prodej bytů? Proč jste tam hodně hlasitě neřekli, to co tady, že to co město připravilo a posléze zastupitelstvo odsouhlasilo je, vzhledem ke stavu domů, nemorální. Bytenes je rozežraný moloch,který když už byty opravuje tak za nekřesťanské peníze,protože je spjat s místními firmami a nikoho nezajímá, že rekonstrukce koupelny,která trvá týden a stojí přes 100 tisíc by se dala udělat za polovinu doby i peněz.
Takových vojenských sídlišť je po republice desítky,byly vystavěny před šedesáti lety a byly prodávány v jiných městech za podstatně nižší cenu. Ale co jste si zvolili to máte. Znova opakuju teď už máte jen to co jste připustili.

Re: Teď už máte co jste dovolili

(Ivana Pokorná, 20. 4. 2011 21:42)

Vážený pane, tak to se pletete. Na zastupitelstvu jsme byli a snažili jsme se své názory říct nahlas, i když slušnou formou, jak nás o to pan starosta požádal. Na žádný z našich dotazů však nikdo ze zastupitelů neodpověděl. Například po mém dotazu pan starosta ukončil diskusi, aniž mi na cokoliv odpověděl. Neslyšeli jsme žádné argumenty, které by nás přesvědčily, jen jsme viděli předem připravené divadlo, které se navíc ani nepovedlo. Kromě toho jsme návrhy slyšeli poprvé, nebyl čas připravit si argumenty. A pokud se někdo na nějaký argument zmohl, stejně ho nikdo neposlouchal, protože vše bylo předem přepravené.
Sám říkáte, že podobná sídliště se prodávala za mnohem nižší cenu. Když si ke schválené ceně připočtete všechny výdaje, které bude třeba do bytů a domů investovat, dostanete se s cenou za 1m2 daleko výš, než je průměrná cena 7.200,-Kč/m2, o které psal pan starosta v dnešním článku v Táborsku. Nájemníci se chtějí o své byty a domy starat a chtějí je koupit. Nechápu, proč bychom měli být trestáni za to, že jsme si nemohli byty koupit už dříve, neboť byly domy zastaveny ve prospěch úvěru pro Město. Navíc finanční prostředky z úvěru nebyly využity na rekonstrukci domů na sídlišti. Vidím to jako diskriminaci obyvatel tohoto sídliště.

Re: Teď už máte co jste dovolili

(Marie P., 21. 4. 2011 23:10)

Dovolte mi otázku "Franto" a vy nejste z Bechyně? Nebo že byste neplnil svou občanskou povinnost a nešel k volbám? Právě váš hlas mohl rozhodnout, že v tom zastupitelstvu by seděl někdo úplně jiný. Ale jak to tu čtu, je to stejné, všichni víte co mají dělat ti druzí, nebo co ti druzí udělali špatně-jak tu psala jedna paní-zameťte si nejprve před vlastním prahem a zpytujte své svědomí, než se budete opírat do druhých.

Událost na Facebooku

(Josef Mann, 20. 4. 2011 21:55)

Dovolil jsem si vytvořit událost na facebooku - http://www.facebook.com/event.php?eid=186875354691824 a rozšířit tak petici mezi lidi

Re: Událost na Facebooku

(Martin Herza, 20. 4. 2011 22:13)

Díky vystavil jsem na úvodní stránku.

Výprodej

(Jana, 20. 4. 2011 17:53)

Pan satrosta na zastupitelstvu podotkl, že pokud by město byty Na Libuši prodávalo za nižší cenu, než byla nakonec schválena, jednalo by se o VÝPRODEJ. Ale neuvědomil si zřejmě, že kazové zboží s prošlou lhůtou obvykle ve výprodeji prodáváno JE a S VÝRAZNOU SLEVOU.

Bronx

(Václav x, 19. 4. 2011 23:54)

Zajímalo by mě,co mají jmenované osoby z toho,že vytahaj z lidí takové peníze.Procenta?Nebo snad nějaké vnitřní uspokojení?

BRONX

(ZUZANA, 19. 4. 2011 20:24)

Co jsme dali cca 90 tisíc za plynové topení, cca 50 tisíc za plastová okna, zateplili podlahy a obvodové stěny , to vše za vlastní korunky, docela to jde. Moc nás rozesmál pan Soumar z Bytenesu,když jsme si požádaly o sporák a nabídl nám starší a opravený,jiné už Bytenes nedává! No prostě paráda,takže vlastně Bytenes už vůbec na nic nepotřebujem a platíme ho zbytečně.Nic neopravuje,na nic nemá peníze.Kam tedy jdou naše peníze za nájem?A pak nám chtějí tyto byty za krásnou cenu prodávat.Měli bychom je dostat zadarmo a město by ještě ušetřilo.

Re: BRONX

(Ivana, 19. 4. 2011 20:40)

Souhlasím a určitě nejsem sama.

Re: BRONX

(Pepa, 19. 4. 2011 20:47)

Kam jdou peníze z našich nájmů? To vám mohu říct velmi přesně. Postaví se za ně chodník u Tesca. Mluví o tom článek v týdeníku Táborsko č. 1/2011. Najdete ho na straně 6 pod tímto odkazem:

http://www.jihocesketydeniky.cz/archiv/taborsko/2011_01.pdf

Televize RTA

(Václav, 18. 4. 2011 13:11)

Dobrý den,
dnes jsem viděl Na Libuši televizní štáb televize RTA. Nevíte, kdy budou reportáž o našich krásných domech vysílat?
Děkuji

Re: Televize RTA

(Martin Herza, 18. 4. 2011 18:55)

Na stránkách RTA jsem vyčetl, že zprávy zařazují do archivu následný den po odvysílání. Zítra se na to podívám a případně přidám odkaz na úvodní stránku.

Re: Televize RTA

(Martin Herza, 19. 4. 2011 6:15)

http://www.rta.cz/asx/play_item.asx?id=10052983&quality=high

Re: Televize RTA

(Jan Novák, 19. 4. 2011 12:30)

Už jsem to viděl, a táži se: za koho tam přicmrdovač Král mluvil? Není funkcionářem města, ani nájemníkem. Nech tedy hovoří v chrášťanské hospodě o počasí.